Ons konijn Chocamel heeft elk jaar rond september last van de rui, en dan moet ik haar altijd bijvoeren. Maar 2 jaar geleden duurde dat wel 2 weken. Ze at niet meer uit zich zelf, was lusteloos en ook de dierenarts wist niet wat er aan de hand is. Preventief zou de baarmoeder weggehaald kunnen worden om baarmoederhalskanker uit te sluiten. Omdat ze verzwakt was en omdat het niet zeker was dat dit de oorzaak zou zijn, vond ik dat geen optie.

Dus vroeg ik aan Nel Visser of zij (o.b.v. wat ontlasting) kon testen wat er aan de hand was. De belastingscore was 9 en er was iets met de lever, haar hart en nieren. Ook bleek ze de wortel die ik als extra gaf, op dat moment niet goed voor haar te zijn. 

Omdat de klachten ernstig waren, bleken er meerdere soorten korrels nodig. Bij elkaar kostte dit ca 150 euro. Toch wilde ik dit wel proberen omdat ze nog nooit zo lang ziek was geweest. Ook al was ik niet overtuigd dat het zou werken, ik wilde in ieder geval het gevoel hebben dat ik er zelf alles aan had gedaan en bovendien wilde ik voorkomen dat ik haar zou moeten laten inslapen.

Het mengen van de korrels over haar brokjes ging probleemloos. Het leek wel of ze wist dat het goed voor haar was.

Binnen 1 week merkte ik dat ze zich beter voelde aan haar gedrag en aan het einde van de kuur en de betere belastingscore gaf dit ook aan. De wortel mocht ook na 2 weken weer toegevoegd worden. Wat een verademing! Na de kuur was alles weer goed en had ik een konijn dat weer “als nieuw” leek te zijn…Ze maakte zelfs weer vreugdesprongetjes die ik jaren niet meer gezien had en was weer alert en actief aan het graven in het zand.

Inmiddels is ons konijn 9 jaar en 9 maanden oud en nog steeds is haar belasting “0”. Natuurlijk is ze nu ouder dan een gemiddeld tam konijn en komt er een keer een einde aan, maar dan is het door haar leeftijd, en niet door een continue belasting in haar lichaam.

Ik zou een ieder aanraden om de gezondheid van zijn huisdier bij Nel te laten testen en – indien nodig- te behandelen. Je doet je huisdier en jezelf er een enorm plezier mee en kunt langer blijven genieten van het dier waar je zo van houdt.

Claudia K uit Dronten

GEZONDHEIDSTEST HUISDIER

Heeft uw huisdier vage klachten, zoals diarree of spugen? En is er niets bijzonders gekomen uit de voertest, dus kan het niet aan het voer of de traktaties liggen?

Wanneer de oorzaak van de klachten niet in de voeding ligt, kunnen we verder testen. Want uw huisdier komt – net als wij mensen- in contact met allerlei virussen en bacteriën. Zeker wanneer uw kat of hond buiten aan dingen likt of ontlasting van andere dieren of andere dingen opeet.

Wanneer dit soort organismen niet aangepakt worden, kunnen ze uw huisdier verzwakken. En zelfs de oorzaak kunnen zijn van klachten zoals epilepsie.

Test op aanwezigheid parasieten, virussen/bacteriën of wurmen

Hier links ziet u een afbeelding van een darmparasiet die erg gevaarlijk is, vooral bij puppies. 

Het is eenvoudig en pijnloos te testen of er schadelijke organismen aanwezig zijn, met wat ontlasting van uw huisdier. Dat doe ik m.b.v. bioresonantie. 

U krijgt direct een score van de algemene gezondheid van uw huisdier (score tussen de 0 en 9, waarbij 0= geen belasting aangeeft en 9 aangeeft dat hij belast wordt in zijn systeem).

Daarnaast krijgt u direct een diagnose van wat er aan de hand is en hoe het behandeld kan worden. De korreltjes kunt u smelten in wat water en over het voer geven. 

Een behandeling is veilig voor uw huisdier en kan zelfs in combinatie met een actuele behandeling met reguliere medicatie welke u van de dierenarts heeft voorgeschreven gekregen. 

Voor een dierenconsult hanteer ik speciale lagere tarieven. Een uitgebreide gezondheidscheck voor uw dier kost slechts 25 euro.
Dit is exclusief eventuele medicatie.

Bel mij wanneer u nog vragen heeft of direct een afspraak wilt inplannen.

 

 

 Onze hond heeft al vrijwel zijn hele leven last van huidproblemen, veroorzaakt door een zwak darmstelsel bleek na testen zowel door Nel als door een holistisch arts. Uit de testen van Nel bleek dat het belangrijk is dat hij de juiste voeding krijgt. Hij blijkt allergisch voor lijnzaad, maar ook voor antibiotica. Omdat zijn gestel met ups en downs gaat, is hij vrij bevattelijk voor infecties. Nel weet ook daar steeds de juiste natuur-medicatie voor te vinden. Echt top!

Gert-Jan

Praktijk voor Natuurgeneeskunde
Nel J. Visser
Hermelijnhof 52
3892 VH Zeewolde

Telefoon
06-14303867

E-mail
info@nelvisser.nl

Stel hier uw vraag